Nanotechnologie
Nanotechnologie is de wetenschap die zich richt op het werken met deeltjes ter grootte van een nanometer. Een nanometer is een miljardste deel van een meter, dit is het terrein van moleculen en atomen. De naam Nano komt uit het Grieks en betekent veelzeggend: dwerg.

Nanotechnologie raakt de kern van een product. Daarmee moet het mogelijk zijn dat wanneer de samenstelling en het bouwplan van welk product dan ook bekend is, deze stof na te maken is door de juiste bouwstenen op de juiste plaats te zetten.

Deze techniek vinden we terug in diverse toepassingen, zoals in de medische wetenschap, de voedselindustrie,materiaaltechniek en coatings.

Voor de ontwikkeling van de coatings van NanoServices zijn de eigenschappen van het blad van de lotusbloem in een chemische coating samengesteld. Bij onderzoek bleek dat het water van het blad van de lotusbloem afparelt. Het rolt met zeer gering contact van het blad af. Bij dit afparelen neemt de druppel al het vuil met zich mee.

 

Deze eigenschap is met de hulp van nanotechnologie ingepast in de coatings van NanoServices. Wanneer de coating wordt gebruikt voor bijvoorbeeld de auto, raken regendruppels de ruit, en glijden gelijk weg terwijl ze het vuil meenemen. Voor de werking van de waterbasis gedragen coatings een geheel andere procedure, meer info vindt u op de pagina van Environ-X - BacterieMonnitor.

De toepassingen van deze nanocoating zijn doorontwikkeld voor de automotive industrie
en zeer effectief voor behandeling van:

  • De voorruit van de auto
  • De lak van de auto
  • De aluminium velgen
  • De gehele auto
NanoServices Dr. Van Deenweg 13 8025 PB Zwolle Telefoon (038) 845 8376 E-mail info@nanoservices.nl