Veel gestelde vragen

Wat is Environ-X

Environ-X is een op waterbasis geproduceerde photocatalyst. De werkzame stof is Titaniumdioxide (TiO2)

De coating is werkzaam in de mineralisatie van veel gevaarlijke chemische componenten (VOC’s) en een breed scala aan organisch materiaal, virussen, bacteriën, schimmels en algen welke volledig worden omgezet naar Co2, H2O en onschadelijke anorganische anionen (tekst EU MoD 2312). Environ-X is geen desinfectant. Het heeft een sterke zelfreinigende - en daardoor ook antibacteriële werking en is toepasbaar op alle ondergronden.

Hoe werkt Environ-X

De werking vindt plaats in het gebied van atomen en moleculen. Door aanwezigheid van UV straling worden reacties in gang gezet. Hieruit ontstaan radicalen zoals Superoxide Anion

(O2-) en Hydroxyl Radical (OH-). Deze radicalen zijn in samenspel de oorzaak van de totale ontmanteling (mineralisatie) van het membraam. Dit is een continu proces waardoor een laag bacteriegetal gewaarborgd blijft.

Wat is Environ-X500

Environ-X500 is in basis hetzelfde als Environ-X. De verhoudingen van de componenten zijn anders. Environ-X is geschikt voor het exterieur van gebouwen en heeft in hoofdzaak een zelfreinigende werking. Dit betekent dat het onderhoud van gebouwen eenvoudiger wordt en de frequentie van reinigen wordt verlaagd.

Hoe wordt het aangebracht

Environ-X wordt aangebracht dmv verneveling. Dit gebeurt altijd door specialisten. Environ-X is daarom ook niet te vinden in de schappen van winkels en Doe Het Zelf markten. 

 

Foto: werkzaamheden Environ-X500 van NWC aan het kantoorgebouw van Energiewacht in Assen

  

Foto: behandeling met Environ-X van een cleanroom bij Cargill Flavor Systems Amsterdam

 Voordelen Environ-X

Het is relatief eenvoudig aan te brengen en hecht op alle ondergronden zoals glas, steen, beton, hout, RVS, kunststof en textiel. Het is een duurzaam product binnen de productie als ook in het verbruik. De werking is langdurig (minimaal 1 jaar) afhankelijk van de belasting van het oppervlak. Het geeft een bedrijfseconomische besparing op reinigingsmiddelen en desinfectanten. Het geeft tijdens de werking geen extra belasting aan het milieu.

 Is Environ-X veilig

Ja, Environ-X is veilig voor mens, dier en milieu.

Diverse onderzoeken hebben dat aangetoond en het wordt ondersteund door organisaties als FDA (Food and Drug Administration), EPA (Environmental Protection Agencie), EFSA (European Food Safety Authorities), RIVM.

Environ-X is ook tijdens het aanbrengen veilig. Onderzoek van IVAM (UvA) heeft dat aangetoond. Environ-X bevat geen Carbon Nanotubes (CNT).

Voor welke branches is Environ-X geschikt 

Wellness:

sauna’s, kleed- & doucheruimtes in zwembaden, toiletgroepen in hotels, campings en restaurants

Care: 

Ziekenhuizen, tandartspraktijken, kinderopvang, ouderenzorg

Food: 

Food Processing Facilities, verpakkingen, machines en opslag

Transport:

het openbaar vervoer inclusief de stations en luchthavens

Bouw:

bouwbeslag zoals deurknoppen (van Leeuwen International Rhenen), exterieur van gebouwen

Werkplekken:

toetsenborden, muizen, telefoons (TH&P Arnhem)

 

Welke andere producten zijn er voor antibacterieel gebruik:

Alcohol: heeft zeer goede antibacteriële effecten bij een zuiverheid van 70-80%. Het biedt echter geen afdoende werking tegen sporen en de werking is van korte duur.

Chloor: heeft een brede antibacteriële werking maar biedt geen weerstand tegen sporen. Het bevat agressieve ingrediënten en de werking is van zeer korte duur en heeft zeer nadelige effecten op metaal.

Waterstof Peroxide: wordt veel in ziekenhuizen en stallen gebruikt. Is relatief eenvoudig in gebruik, de behandelde ruimte dient wel enige tijd te worden afgesloten. Geeft minder allergische reactie dan alcohol en chloor. Echter, studies hebben uitgewezen dat het uiteindelijk zelfs bacteriegroei bevordert en het wordt daarom in diverse delen van de wereld niet meer aanbevolen als desinfectant. 

Fenol: heeft een goede antibacteriële werking maar is corrosief en milieugevaarlijk

NanoServices Dr. Van Deenweg 13 8025 PB Zwolle Telefoon (038) 845 8376 E-mail info@nanoservices.nl
Unknown database 'CMS_unifact'